Uitbreiding maatregelen Bredeweg (29-09-2017)

Verlopen op 27-10-2017.
Uitbreiding maatregelen Bredeweg

Waarschuwingsborden attenderen vanaf week 39 vrachtwagenchauffeurs op de beperkte toegankelijkheid van de Bredeweg en Middelweg tussen de A20 en A12. Vanwege de levertijd van de borden konden deze niet gelijktijdig met de eerder genomen maatregelen geplaatst worden.

Sinds 24 augustus waren de Bredeweg en Middelweg weer opengesteld voor verkeer na een periode waarin de weg vanaf de Moordrechtboog was afgesloten. De aanleiding voor de afsluiting was de grote hoeveelheid vrachtwagens die een spoortunnel op hun vertrouwde route vonden met een hoogtebeperking. Door het ontbreken van afdoende keergelegenheid ontstonden gevaarlijke situaties, diverse eenzijdige aanrijdingen en in de bermen verzakte vrachtwagens.

Onder de genomen maatregelen zijn bijvoorbeeld 'keerlussen' welke aan weerszijden van de tunnel zijn aangebracht, borden met knipperende verlichting waarschuwen vrachtwagens wanneer ze te hoog zijn. Deze knipperen alleen wanneer een te grote hoogte wordt gemeten. Een vergelijkbaar bord staat al ter hoogte van de ambulancepost op de Middelweg. 

Het meeste verkeerd rijdende vrachtverkeer komt via het voorsorteervak bij de Middelweg vanaf de N457, om chauffeurs te waarschuwen is hier een vrachtwagenverbodsbord aangebracht.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?